Fokus

Blinken čestitao O'Brajenu imenovanje za pomoćnika državnog sekretara za Evropu i Evroaziju

Komentari

Autor: Tanjug

07/10/2023

-

18:19

Blinken čestitao O'Brajenu imenovanje za pomoćnika državnog sekretara za Evropu i Evroaziju
Tanjug/AP/Caitlin Ochs - Copyright Tanjug/AP/Caitlin Ochs

veličina teksta

Aa Aa

Državni sekretar SAD Entoni Blinken poželeo je dobrodošlicu Džejmsu O'Brajenu na poziciju pomoćnika državnog sekretara za Evropu i Evroaziju.

''Drago mi je da poželim dobrodošlicu Džimu O'Brajenu kao našem pomoćniku sekretara za Evropu i Evroaziju. Srećni smo što imamo nekoga sa njegovim iskustvom i posvećenošću u ovom kritičnom trenutku'', napisao je on na svom nalogu na mreži Iks.

Američki Senat potvrdio je ranije ove sedmice imenovanje Džejmsa O'Brajena za pomoćnika državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju.

Za imenovanje O'Brajena glasalo je 67 senatora, dok je protiv bio 31 senator, saopšteno je iz Senata.

Pomoćnik državnog sekretara za Evropu i Evroaziju je na čelu Biroa za evropske i evroazijske poslove i, između ostalog, biće nadređeni izaslaniku SAD za Zapadni Balkan Gabrijelu Eskobaru.

O'Brajen je devedesetih bio specijalni izaslanik predsednika SAD za Balkan, a bio je i viši savetnik bivše državne sekretarke Medlin Olbrajt, navedeno je u njegovoj biografiji na sajtu Stejt departmenta.

On je pomogao u formulisanju Dejtonskog sporazuma 1995. godine, a bio je i deo američke delegacije tokom pregovora u Rambujeu 1999. godine.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet