Evropa

Požar na gasnom terminalu u oblasti Sankt Peterburga - evakuisano osoblje, nema prijavljenih žrtava

Komentari

Autor: Fonet

21/01/2024

-

23:01

Požar na gasnom terminalu u oblasti Sankt Peterburga - evakuisano osoblje, nema prijavljenih žrtava
Požar na gasnom terminalu u oblasti Sankt Peterburga - evakuisano osoblje, nema prijavljenih žrtava - Copyright Telegram Channel of Leningrad Region Governor Alexander Drozdenko via AP

veličina teksta

Aa Aa

U požaru koji je izbio na terminalu ruskog nezavisnog proizvođača prirodnog gasa Novatek u luci Ust-Luga u Lenjingradskoj oblasti, nema prijavljenih žrtava, javlja agencija TASS, pozivajući se na loklane vlasti.

"Osoblje je evakuisano, a u okrugu je uveden je režim visoke pripravnosti“, izjavio je guvernerte oblasti Aleksandar Drozdenko.

On je dodao da su na teren su izašli zvaničnici rusko Ministarstvo za vanredne situacije, a lokalne vatrogasne jedinice gase požar.

Tehnološki proces u proizvodnom kompleksu Novatek-Ust-Luga je zaustavljen, formiran je operativni štab za otklanjanje posledica, a procena štete biće naknadno objavljena, saopštila je kompanije Novatek.

Na internet sajt Marine Traffic je ranije objavljeno da je do pet tankera sa gorivom usidreno u blizini luke Ust-Luga i da plove pod nacionalnim zastavama Paname, Gabona, Liberije i Grčke.

Prema zvaničnom sajtu Novateka, kompleks Ust-Luga je kompleks za frakcionisanje i pretovar gasnog kondenzata koji se nalazi u luci Ust-Luga na Baltičkom moru. Kompleks Ust-Luga prerađuje stabilni gasni kondenzat u laku i tešku naftu, mlazno gorivo, komponentu brodskog goriva (mazut) i gasoil, i omogućava otpremanje naftnih derivata na međunarodna tržišta, navodi moskvska agencija.

Kompleks je pušten u rad 2013. godine i kaapacitet mu je bio šest miliona tona, a nakon puštanja u rad nove fabrike povećan je na sedam miliona tona godišnje.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa