Evropa

Albanski parlament odbacio amandman o trajnoj finansijskoj vojnoj pomoći za KiM

Komentari

Autor: Tanjug

08/02/2024

-

12:31

Albanski parlament odbacio amandman o trajnoj finansijskoj vojnoj pomoći za KiM
Tanjug/AP/Franc Zhurda - Copyright Tanjug/AP/Franc Zhurda

veličina teksta

Aa Aa

Albanski parlament odbacio je na današnjoj sednici amandman koji, kako prenosi "Albanian post", predviđa trajnu obavezu Tirane da izdvaja finansijska sredstva kao vojnu pomoć privremenim vlastima u Prištini.

Poslanici vladajuće Socijalističke partije odbacili su predlog predsednika Demokratske partije Ljuljzima Baše da se Kosovu daje 50 miliona dolara pomoći.

Baša je na Instagramu, krajem decembra 2023. godine, apelovao na političke partije u Albaniji da nacionalni interes stave iznad svega i odobre amandman na budžet za vojnu pomoć od 50 miliona evra Prištini, podseća Reporteri.

Baša je danas na konferenciji za novinare rekao da je u parlamentu donet "dokument koji se zove strategija nacionalne bezbednosti".

"Čelnici NATO-a su jasno stavili do znanja da mogućnost sukoba između NATO-a i trećih sila nikada nije bila veća od kraja Hladnog rata. Koliko je bliska i zastrašujuća verovatnoća eskalacije sukoba pokazao nam je prošli septembar", rekao je lider albanske DP navodeći da tu misli na događaje u Banjskoj.

On je kazao da nema veće dužnosti za "glavu porodice, za građanina, još više za političkog predstavnika zemlje, nego da se pripremi za najgore kada se pojavi na pomolu", kao i da "nema veće neodgovornosti od skrivanja iza NATO kišobrana“.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa