Evropa

Broj poginulih u stravičnom požaru u Valensiji porastao na deset: Četiri žrtve članovi iste porodice

Komentari

Autor: Tanjug

23/02/2024

-

17:38

Broj poginulih u stravičnom požaru u Valensiji porastao na deset: Četiri žrtve članovi iste porodice
Broj poginulih u stravičnom požaru u Valensiji porastao na deset: Četiri žrtve članovi iste porodice - Copyright Tanjug/AP

veličina teksta

Aa Aa

Broj poginulih u požaru u stambenoj zgradi u Valensiji porastao je na 10, a gradonačelnica Marija Hoze Katala proglasila je trodnevnu žalost u tom gradu.

Kako navodi El Pais, četiri žrtve su članovi iste porodice - otac, majka, trogodišnja devojčica i novorođenče.

Španski Centar za hitno informisanje i koordinaciju je saopštio da su četiri povređene osobe danas otpuštene iz bolnice, a da se na lečenju i dalje nalaze dva vatrogasca koji ukazali prvu pomoć žrtvama.

Policija je došla je do četvrtog sprata izgorele zgrade u pokušaju da locira potencijalne žrtve, a vatrogasne i ekipe hitne pomoći su takođe na licu mesta, prenosi Efe.

Uspostavljeno je nekoliko punktova u Valensiji u cilju prikupljanja informacija i uzoraka DNK rođaka mogućih žrtava.

Tanjug/AP

 

Šef Istražnog suda broj 10 u Valensiji otvorio je postupak za istragu uzroka i okolnosti požara i odredio tajnost postupka u trajanju od mesec dana, kako bi zaštitio policijsku istragu i privatnost žrtava i njihovih porodica.

Premijer Španije Pedro Sančez saopštio je da će zajednici biti pružena pomoć, kao i da će se raditi na brzom prikupljanju informacija.

Ekspertkinja Ester Pućades objasnila je da je poliuretan, koji se koristi za oblaganje fasada, element koji se za sada smatra glavnim uzrokom brzog širenja plamena.

Požar je izbio u četvrtak u poslepodnevnim časovima i za samo pola sata zahvatio celu zgradu sa 14 spratova i 138 stanova, a ubrzo zatim se proširio na susednu zgradu. Plamen je prošao duž cele fasade, a neki delovi zgrade su odbačeni nekoliko metara.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa