Evropa

Albanski prestolonaslednik žrtva porodičnog nasilja: Tvrdi da su ga fizički napali bivša supruga i tast

Komentari

Autor: Tanjug

07/03/2024

-

16:50

Albanski prestolonaslednik žrtva porodičnog nasilja: Tvrdi da su ga fizički napali bivša supruga i tast
EPA/ERMAL MULLA - Copyright EPA/ERMAL MULLA

veličina teksta

Aa Aa

Albanski prestolonaslednik Leka II tvrdi da su ga napali njegova bivša supruga princeza Elija i njen otac samo nekoliko sedmica nakon što su on i supruga najavili razvod, objavio je Njujork post.

Princ Leka je objavio u januaru da se rastaje od supruge nakon sedam godina braka, a sada je tražio intervenciju policije nakon navodnog napada u porodici, navodi list.

Prema video snimku, koji ove sedmice kruži društvenim mrežama, princ Leka (41) je navodno bio umešan u fizički obračun sa Elijom (41) i njenim ocem, Đerđom Polikronom Zaharijom (73). 

Albanska kraljevska palata je izdala zvanično saopštenje kao odgovor na taj snimak tvrdeći da je prestolonaslednik "fizički napadnut tvrdim predmetom" i da iza napada stoje njegova bivša supruga i njen otac.

Princeza Elija je nakon toga rekla za albanske medije da je samo pokušavala da prekine napad Leke na njenog oca i da ona nije učestvovala u sukobu, kao i da će se obratiti sudu povodom toga slučaja.

Kao odgovor, albanski kraljevski sud izdao je saopštenje u kojem je optužio lokalnu policiju da je pustila snimak svađe na internetu.

 "Princa Leku su 5. marta popodne fizički napali bivša supruga i bivši tast, a snimci su objavljeni na društvenim mrežama", navodi se u saopštenju i ističe da je snimak prestolonaslednik predao policiji samo kao materijalni dokaz za izvršeno nasilje. 

Princ Leka se oženio glumicom i pevačicom Elijom u Tirani u oktobru 2016. godine.

Leka i princeza Elija imaju trogodišnju ćerku princezu Džeraldin.

Prestolonaslednik Leka II postao je naslednik albanske krune nakon smrti svog oca, kralja Leke I, 2011. godine.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa