Evropa

Kina osudila "hajku" u Nemačkoj i odbacila optužbe o špijunaži: "Nadamo se da će napustiti mentalitet Hladnog rata"

Komentari

Autor: Zanjug

23/04/2024

-

13:16

Kina osudila "hajku" u Nemačkoj i odbacila optužbe o špijunaži: "Nadamo se da će napustiti mentalitet Hladnog rata"
Kina osudila "hajku" u Nemačkoj i odbacila optužbe o špijunaži: "Nadamo se da će napustiti mentalitet Hladnog rata" - Copyright Tanjug/AP Photo/Markus Schreiber

veličina teksta

Aa Aa

Kinesko ministarstvo spoljnih poslova danas je odbacilo izveštaje o kineskoj špijunaži u Nemačkoj, rekavši da je takva "hajka" usmerena da se diskredituje Kina.

"Kina se oduvek pridržavala principa nemešanja u unutrašnja pitanja drugih zemalja i nada se da će relevantno osoblje u Nemačkoj napustiti mentalitet Hladnog rata", rekao je portparol ministarstva spoljnih poslova Vang Venbin, preneo je Rojters.

Nemačka ministarka unutrašnjih poslova Nensi Fazer izrazila je danas zabrinutost zbog optužbi da je asistent člana Evropskog parlamenta partije Alternativa za Nemačku (AfD) Maksimilijan Krah špijunirao za Kinu i ocenila te optužbe kao "vrlo opasne".

"Ukoliko se potvrdi da je neko špijunirao za Kinu u Evropskom parlamentu, to je napad iznutra na evropsku demokratiju. Svako ko zaposli takvog radnika nosi odgovornost sa sobom. Ovaj slučaj mora da se detaljno razjasni. Sve veze i pozadine moraju biti osvetljene", rekla je ona, preneo je list Nahrihten hojte.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa