Evropa

Gerhard Šreder i Folksvagenove kobasice: Da sam i dalje u nadzornom odboru, to se ne bi dogodilo

Komentari

Autor: Tanjug

11/08/2021

-

15:01

Gerhard Šreder i Folksvagenove kobasice: Da sam i dalje u nadzornom odboru, to se ne bi dogodilo
Folksvagenove kobasice - Copyright EPA/JULIAN STRATENSCHULTE

veličina teksta

Aa Aa

Bivši nemački kancelar Gerhard Šreder zatražio je od automobilske kompanije Folksvagen da poništi odluku o ukidanju prodaje svojih kobasica sa karijem.

Bivši nemački kancelar koji je na funkciji bio od 1998. do 2005. godine, radio je u Donjoj Saksoniji, matičnom regionu Folksvagena, i još uvek pomno prati rad kompanije, koja je odlučila da jednu od svojih menzi prebaci na vegetarijanski meni, piše danas briselski portal Politiko.

Folksvagen proizvodi brendirane kobasice koje se služe u kantinama za zaposlene i prodaju u lokalnim marketima, a u 2019. godini kompanija je proizvela sedam miliona kobasica, po čemu je to najprodavaniji proizvod kompanije.

"Da sam i dalje u nadzornom odboru Folksvagena, to se ne bi dogodilo", rekao je Šreder.

Priznajući da je vegetarijanska ishrana dobra, i da je sam povremeno praktikuje, Šreder je na svojim društvenim mrežama na zabranu kobasica sa karijem odgovorio sa izričitim "ne" ("nein").

Nakon 28 godina, omiljeni obrok u kantinama zamenjen je špagetama bolonjez.

Kobasica sa karijem izumljena je u Berlinu 1949. godine i sastoji se od narezane svinjske kobasice pečene u začinjenom kečapu sa kari začinom i obično se služi sa pomfritom ili hlebom.

Za vreme izbora u Nemačkoj 2013. godine, Zeleni su predložili kontroverznu politiku kantine u kompanijama, da bi poslodavci trebalo da uvedu jedan dan u nedelji sa hranom bez mesa kako bi smanjili količinu gasova sa efektom staklene bašte koja se uzrokuje od proizvodnje mesa.

Komentari (0)

Evropa