Evropa

Ubistvo britanskog poslanika Dejvida Ejmsa: Otac osumnjičenog bivši visoki zvaničnik Somalije

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Tanjug

17/10/2021

-

18:17

Ubistvo britanskog poslanika Dejvida Ejmsa: Otac osumnjičenog bivši visoki zvaničnik Somalije
Dejvid Ejms - Copyright Tanjug/AP/Nick Ansell

veličina teksta

Aa Aa

Harbi Ali Kulane, otac Alija Harbija Alija, koji je osumnjičen da je na smrt izbo britanskog poslanika Dejvida Ejmsa, izjavio je danas za "Sandej tajms" da je njegov sin uhapšen u vezi sa ubistvom britanskog poslanika.


"U ovom konkretnom trenutku prolazimo kroz dosad nezapamćenu i užasnu situaciju", rekao je Kulane, bivši savetnik Hasana Ali Kairea, bivšeg somalijskog premijera za Rojters.

Tanjug/AP/Alberto Pezzali

 

"Zbog rane faze istrage koja je u toku, dužan sam i dobio sam naređenje da ne pričam o tome", rekao je Kulane, inače bivši direktor odeljenja za medije i komunikaciju vlade Somalije.

Britanska policija, u međuvremenu, pretražuje adresu u severnom delu Londona, koja ima veze sa Alijem, koji se nalazi u policijskoj stanici u Londonu gde nadležni mogu da ga ispituju do 22. oktobra.

Ejms je britanski poslanik iz redova Konzervativne partije u petak izboden na smrt. On je napadnut na sastanku sa građanima u Belfers metodističkoj crkvi. Hitna pomoć je bezuspešno pokušala da mu pomogne.

Ejms je bio poslanik u britanskom parlamentu od 1983. godine. Oženjen je, iza sebe je ostavio petoro dece. Bio je poznat kao socijalni konzervativac, veliki protivnik abortusa, a zalagao se za dobrobit životinja.

Džonson: Ejms strastveno verovao u ovu zemlju

Britanski premijer Boris Džonson izjavio pre dva dana ovim povodom da je Ejms iznad svega bio jedan od najljubaznijih, najfinijih, najnežnijih ljudi u politici.

Tanjug/AP/Nick Ansell

 

"Dejvid je bio čovek koji je strastveno verovao u ovu zemlju i u njenu budućnost, mi smo danas izgubili sjajnog državnog službenika i veoma voljenog prijatelja i kolegu, a naše misli su danas sa njegovom suprugom, decom i porodicom", rekao je Džonson.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa