Evropa

Šolc: Podržaću obaveznu vakcinaciju ako se bude glasalo o tome

Komentari

Autor: Tanjug

30/11/2021

-

15:34

Šolc: Podržaću obaveznu vakcinaciju ako se bude glasalo o tome
Olaf Šolc - Copyright Tanjug/AP/Adam Ihse/TT

veličina teksta

Aa Aa

Usled siline kojim je četvrti talas koronavirusa "zapljusnuo" Nemačku, u toj zemlji se sve više traže strože mere.

Kako prenose nemački mediji, dolazeća kancelarka Angela Merkel i budući šef vlade Olaf Šolc danas razgovaraju sa premijerima pokrajina. Prema dnevniku "Bild", na tom sastanku se budući kancelar Šolc izjasnio za uvođenje opšte obaveze vakcinacije.

"Kao poslanik svakako ću podržati takvu meru, ako dođe do glasanja o njoj", najavio je Šolc.

Na ovom neformalnom sastanku ne očekuje se donošenje odluka, najavio je šef kabineta kancelarke Merkel, Helge Braun. Nemački ustavni sud ocenio je, inače, da su antikovid mere uvedene ranije bile po zakonu, preneo je Gardijan.

Isti list navodi da su među ovim merama bili policijski čas, zatvaranja škola i zabrane kontakata, čime se otvara mogućnost vladi da uvede nova zaključavanja. Ministar za socijalnu politiku nemačke savezne države Hes, Kai Kloze, izjavio je pre nekoliko dana da je nedavno otkriveni omikron soj koronavirusa verovatno već stigao u Nemačku.

"Prošle noći je kod putnika koji su stigli u Nemačku iz Južne Afirke otkrivena mutacija tipična za varijantu omikron", objavio je na svom Tviter nalogu Kloze, prenosi Rojters. On je dodao da je u toku kompletno sekvencioniranje ove nove varijante koronavirusa.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa