Evropa

Poruka Angele Merkel pre predaje dužnosti: Shvatite ozbiljno taj podmukli virus, vakcinišite se

Komentari

Autor: Fonet

04/12/2021

-

19:45

Poruka Angele Merkel pre predaje dužnosti: Shvatite ozbiljno taj podmukli virus, vakcinišite se
Poruka Angele Merkel pre predaje dužnosti: Shvatite ozbiljno taj podmukli virus, vakcinišite se - Copyright Tanjug AP/Michael Kappeler

veličina teksta

Aa Aa

Odlazeća nemačka kancelarka Angela Merkel ponovo se danas založila za vakcinaciju protiv koronavirusa, u najnovijoj epizodi podkasta putem kojih se obraća građanima, javlja agencija Frans pres.

"Pozivam vas još jednom da taj podmukli virus shvatite ozbiljno. Nova varijanta omikron izgleda da je još zaraznija od prethodnih. Vakcinišite se! Nije važno da li je to prva ili treća doza. Svaka doza je korisna", rekla je Merkel i ponovila je da je novi talas koronavirusa "veoma ozbiljan", čak i dramatičan u oblastima u kojima su bolnice preopterećene.

Kako prenosi Radio slobodna Evropa (RSE), Merkel, koja će naredne nedelje predati dužnost socijaldemokratskom kancelaru Olafu Šolcu, zahvalila je ogromnoj većini građana koji poštuju mere protiv epidemije koronavirusa.

Nemačka je u poslednja 24 sata registrovala 64.510 novih slučajeva zaraze koronavirusom, saopštio je danas Institut za infektivne bolesti "Robert Koh". Od kovida 19 preminulo je 378 ljudi, pa je ukupni broj umrlih povećan na 102.946. Nemačka je od početka epidemije zabeležila više od 6,1 miliona slučajeva zaraze, a potpuno je vakcinisano 68,8 odsto građana i građanki.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa