Evropa

Ministri EU pozvali na brzu akciju u borbi protiv omikrona, podržali korišćenje kovid sertifikata

Komentari

Autor: Tanjug

08/12/2021

-

07:33

Ministri EU pozvali na brzu akciju u borbi protiv omikrona, podržali korišćenje kovid sertifikata
Ministri EU pozvali na brzu akciju u borbi protiv omikrona, podržali korišćenje kovid sertifikata - Copyright AP Photo/Michael Probst

veličina teksta

Aa Aa

Ministri zdravlja EU pozvali su danas u Briselu na brzu i koordinisanu akciju kako bi se sprečilo širenje omikron soja korona virusa i smanjio porast broja zaraženih. Ministri su na sastanku, kojim je predsedavao slovenački ministar zdravlja Janez Poklukar, podržali korišćenje digitalnih kovid sertifikata i istakli značaj davanja dodatnih doza vakcina protiv korona virusa.

Poklukar je rekao da, kako raste broj zaraženih u četvrtom talasu pandemije i pritisak na bolnice, kao i pretnja od novog omikron soja, sve je važnije da države članice EU deluju na koordinisan način, prenosi STA.

On je dodao da treba preduzeti što je više mera kako bi se obuzdalo ili usporilo širenje omikron soja, dok ne bude dostupno više informacija o tom soju.

"Dogovorili smo se da su nastavak strategije vakcinacije, davanje dodatnih doza vakcine, kupovina lekova i ujednačeno korišćenje digitalnih kovid sertifikata koraci u pravom smeru za upravljanje i sprečavanje daljeg širenja kovid 19", naveo je Poklukar.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa