Evropa

Džonson: Britanija uvodi nove epidemiološke mere zbog širenja omikron soja, uvodi direktive za rad od kuće

Komentari

Autor: Tanjug

08/12/2021

-

20:22

Džonson: Britanija uvodi nove epidemiološke mere zbog širenja omikron soja, uvodi direktive za rad od kuće
Boris Džonson - Copyright AP Photo/Frank Augstein

veličina teksta

Aa Aa

Britanski premijer Boris Džonson saopštio je danas da pokreće takozvani plan B za Englesku, koji između ostalog uključuje i uputstva za ljude da rade od kuće, kako bi se usporilo širenje omikron soja koronavirusa.

"Iako bi situacija mogla da bude bolja, a ja se iskreno nadam da hoće, znamo da bi eksponencijalni rast mogao da dovede do velikog porasta hospitalizacija, a samim tim, nažalost, i smrtnih slučajeva, i zato je sada proporcionalna i odgovorna mera prelazak na plan B u Engleskoj", rekao je DŽonson na konferenciji za novinare, prenosi Rojters.

Kako pišu britanski mediji, "Plan B" podrazumeva da se od građana zahteva da pokažu dokaz o punoj vakcinaciji (dve doze) prilikom ulaska u javne objekte, uz nove direktive za rad od kuće i nova pravila o nošenju zaštitne maske.

Još 131 slučaj omikrona identifikovan je danas širom Velike Britanije, pa je sada u toj zemlji zvanično 568 ljudi obolelo od tog soja koronavirusa.

Danas je drugi dan zaredom u kojem je otkriveno više od 100 novih slučajeva omikrona, nakon što je u utorak 101 osoba obolela od novog soja, preneo je "Skaj njuz".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa