Evropa

Rama o protestima u Tirani: Oni koji su ovo radili neka osećaju sramotu

Komentari

Autor: Tanjug

20/12/2021

-

19:14

Rama o protestima u Tirani: Oni koji su ovo radili neka osećaju sramotu
Rama o protestima u Tirani: Oni koji su ovo radili neka osećaju sramotu - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Albanski premijer Edi Rama reagovao je večeras na proteste povodom održavanja samita u okviru inicijative Otvoreni Balkan i dolaska predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Tiranu, kao i na optužbe na toj društvenoj mreži zbog isticanja zastave Srbije na ulicama.

Rama je na društvenim mrežama objasnio da su zastave deo diplomatskog protokola i dodao da je i tokom njegove posete Beogradu glavni grad Srbije bio pun albanskih zastava, a da su oni koji su zapalili albansku zastavu uhapšeni.

Rekao je da nije bio heroj kada je u Beogradu tražio priznanje samoproklamovane nezavisnosti Kosova, ali da ni sada nije izdajnik već jednostavno premijer Albanije.

"Sramotu neka osećaju oni koji su ovo radili, a ne ja i moja vlada koji imamo podršku Albanaca da radimo, razvijamo se, a koji trpimo blaćenje od prevaziđenih predstavnika albanske politike", naveo je Rama povodom protesta koje je organizovao bivši albanski premijer Salji Beriša.

On je istakao da Otvoreni Balkan nije samo budućnost dece celog regiona, već i strateški interes Albanije i čitavog albanskog naroda.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa