Evropa

Italija zbog omikrona uvodi "super" zdravstvene propusnice, biće obavezne na konferencijama, bazenima i teretanama

Komentari

Autor: Tanjug

30/12/2021

-

08:05

Italija zbog omikrona uvodi "super" zdravstvene propusnice, biće obavezne na konferencijama, bazenima i teretanama
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Italijanska vlada je zbog širenja varijantom omikron odlučila da od 10. januara uvede vakcinacione propusnice, odnosno, takozvane pojačane zdravstvene propusnice u prevozu, hotelima, terasama i restoranima. Propusnice će biti obavezne i na sajmovima, konferencijama, bazenima i teretanama.

Mere će stupiti na snagu 10. januara, prema uredbi o uvođenju hitnih mera za suzbijanje širenja epidemije kovida usvojenom tokom Veća ministara kojim je predsedavao premijer Mario Dragi, prenela je Hina.

Inače, Italija je ranije pooštrila mere kako bi suzbila porast zaraženih od koronavirusa, uključujući i zabranu svih novogodišnjih proslava, dok broj dnevnih infekcija dostiže rekordne brojeve, saopštila je ranije italijanska vlada.

Koncerti i događaji na otvorenom biće zabranjeni do 31. januara, a diskoteke i noćni klubovi biće zatvoreni do tog datuma, kako bi se sprečila masovna druženja tokom prazničnog perioda.

Nove mere su objavljene na dan kad je Italija zabeležila 44.595 novih slučajeva korona virusa, što je porast za više od 70 odsto u samo nedelju dana, pošto se zaraznija varijanta omikron proširila zemljom. Smrtnih slučajeva je takođe sve više, danas 168, što je najveća brojka od maja, ali ispod nivoa prethodnih vrhunaca zaraze, uglavnom zahvaljujući velikom broju vakcinisanih osoba, navodi Rojters.Italija je bila prva zapadna država koju je prošle godine pogodila pandemija i do sada je imala 136.245 smrtnih slučajeva, što je druga najviša smrtnost u Evropi nakon Britanije.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa