Evropa

Sprečeno ometanje Novogodišnjeg koncerta u Beču, policija oduzela bubnjeve i ozvučenje

Komentari

Autor: Tanjug

01/01/2022

-

22:41

Sprečeno ometanje Novogodišnjeg koncerta u Beču, policija oduzela bubnjeve i ozvučenje
Sprečeno ometanje Novogodišnjeg koncerta u Beču, policija oduzela bubnjeve i ozvučenje - Copyright AP/Florian Schroetter

veličina teksta

Aa Aa

Bečka policija sprečila je danas ometanje Novogodišnjeg koncerta bečke Filharmonije.

Proteklih dana su protivnici kovid mera pozivali na ometanje koncerta bubnjevima, sirenama, pištaljkama i drugim predmetima koji prave buku.

Zbog tih poziva policija je sprovela mere kako bi sprečila ometanje koncerta koji se svake godine održava u Muzikferajnu i zatvorila područje oko dvorane.

To je učinjeno, jer bi svaka buka, koja bi bila glasnija od "normalne" buke saobraćaja, mogla da se čuje u dvorani i da dovede do prekida koncerta, koji se prenosi uživo na sve kontinente sveta.

Pred početak i za vreme koncerta, kako je saopšteno, policija je uočila oko 40 osoba, podeljenih u više manjih grupa, koje su pokušale da održe neprijavljeni skup.

Oni su poneli bubnjeve i ozvučenje, koje im je policija privremeno oduzela.

Predsednik bečke policije Gerhard Pirstel zahvalio je čuvarima reda što su i prvog dana u novoj godini morali da žrtvuju svoje slobodno vreme da bi zaštitili važan događaj.

"Profesionalnim i obazrivim delovanjem oni su uspešno sprečili ometanje i osigurali da koncert bez problema bude održan", dodao je on.

profimedia

 

I ove godine Novogodišnji koncert bečke filharmonije oduševio je televizijske gledaoce širom sveta, a održan je ovaj put pred publikom uprkos koroni.

Svi koji su imali priliku uživo da prate koncert u dvorani Muzikferajn morali su da ispune takozvano "2G plus“ pravilo, to jest da budu vakcinisani, ili da su preležali kovid19, i da imaju negativan PCR test.

Filharmonijom je već treći put dirigovao Danijel Berenbojm.

Na programu je bilo 15 marševa, valcera i polki, a nije izostala ni čuvena uvertira u operetu "Slepi miš" Johana Štrausa kao i njegova Šampanjska polka.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa