Evropa

Džonson odbacio optužbe da je lagao o organizovanju zabave tokom lokdauna: Mislio sam da se radi o radnom događaju

Komentari

Autor: Jutarnji

18/01/2022

-

20:23

Džonson odbacio optužbe da je lagao o organizovanju zabave tokom lokdauna: Mislio sam da se radi o radnom događaju
Džonson odbacio optužbe da je lagao o organizovanju zabave tokom lokdauna: Mislio sam da se radi o radnom događaju - Copyright Tanjug/AP/Jessica Taylor/UK Parliament

veličina teksta

Aa Aa

Britanski premijer Boris Džonson odbacio je danas optužbe bivšeg savetnika da je lagao parlament o zabavi tokom lokdauna, rekavši da ga niko nije obavestio da bi druženje uz piće moglo da bude suprotno pravilima uvedenim zbog epidemije koronavirusa.

Džonson se prošle sedmice izvinio parlamentu zbog  prisustvovanja zabavi u vrtu svoje rezidencije u Dauning stritu u maju 2020., tokom lokdauna. Džonson je kazao da je mislio da je reč o radnom događaju.

Međutim, Džonson je sada suočen s ozbiljnom krizom i pozivima za ostavkom nakon što su na videlo isplivala saznanja o "druženjima petkom uz vino" njegovog osoblja dok su Britanci bili zaključani, a kraljica oplakivala smrt svog supruga, princa Filipa.

"Ne, niko mi nije rekao da radimo nešto protivno pravilima, mislio sam da se radi o radnom događaju", rekao je Džonson. Takođe je napomenuo da se na druženju zadržao samo 25 minuta kako bi zahvalio svom osoblju na radu.

Zbog skandala Džonsonova popularnost je znatno pala, kao i podrška vladajućoj Konzervativnoj stranci. 

Dominik Kamings, voditelj britanske kampanje za bregzit i bivši visoki savetnik premijera Džonsona, koji je nevoljno napustio vladu u novembru 2020., rekao je kako se Džonson složio da se zabava treba održati iako je bio upozoren da to ne čini.

Prema Kamingsu, on i jedan od savetnika su Džonsonovom glavnom sekretaru Martinu Rejnoldsu rekli da skup ne bi trebao da bude održan.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa