Evropa

Štrupmfovi i Talični Tom u novom belgijskom pasošu

Komentari

Autor: Tanjug

28/01/2022

-

18:40

Štrupmfovi i Talični Tom u novom belgijskom pasošu
Štrupmfovi i Talični Tom u novom belgijskom pasošu - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Od 7. februara zvanični pasoši Belgije biće ilustrovani crtežima najpoznatijih belgijskih strip junaka počev od Štrumpfova, preko Taličnog Toma do Tin Tina i Marsupilamija.

Novi belgijski pasoši postaće tako jedni od najunikatnijih u svetu, a to će biti i prilika za dalju promociju stripa kao nacionalne umetnosti na koju su Belgijanci veoma ponosni.

"Belgijski pasoš je jedan od najboljih na svetu, on je za nas izvor ponosa, ali i predmet želje falsifikatora. Zbog toga stalno radimo i na poboljšanju njegove bezbednosti", izjavila je šefica diplomatije Belgije, Sofi Vilmes.

Novi pasoši će uključivati 48 različitih sigurnosnih tehnika i trebalo bi da bude duplo bezbedniji od trenutnih kada je reč o zloupotrebi.

Belgijski pasoš je u ovom trenutku sedmi najcenjeniji po mogućostima za slobodu kretanja koju pruža nosiocu na globalnioj skali od 199 nacionalnih pasoša.

Stari belgijski pasoši će važiti do isteka roka, a novi će biti dostupni u lokalnim opštinama po ceni od 65 evra za odrasle i 35 evra za decu.

Komentari (0)

Evropa