Evropa

Makron i Putin telefonom razgovarali tri puta ove sedmice, francuski predsednik u Moskvi 7. februara

Komentari

Autor: Tanjug

04/02/2022

-

09:22

Makron i Putin telefonom razgovarali tri puta ove sedmice, francuski predsednik u Moskvi 7. februara
Vladimir Putin i Emanuel Makron - Copyright AP/Gerard Julien

veličina teksta

Aa Aa

Francuski predsednik Emanuel Makron otputovaće 7. februara u Moskvu, a dan kasnije u Kijev, kako bi razgovarao o situaciji u vezi sa Ukrajinom, saopštila je Jelisejska palata, prenosi Rojters. Makron i ruski predsednik Vladimir Putin tri puta su ove sedmice telefonom razgovarali o situaciji u vezi sa Ukrajinom.

Zapad optužuje Rusiju da priprema napad na Ukrajinu, dok Moskva odbacuje te optužbe. Portparol Pentagona Džon Kirbi rekao je da imaju informaciju da bi Rusi mogli da fabrikuju preduslov za invaziju.

"To je dobro poznato kada je reč o načinu na koji oni rade stvari", rekao je Kirbi.

Reagovao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov koji je reakao da nije prvi put da su u SAD objavljeni materijali o navodnim ruskim planovima da napadnu Ukrajinu, ali nikad se ništa nakon toga nije dogodilo.

"Ovo nije prvo takvo obećanje. I ranije su se izgovarale slične stvari. Ali nikada se ništa ne dešava", rekao je Peskov, prenosi TASS.

Portparol Kremlja osudio je ove izjave kao praznu i neosnovanu eskalaciju tenzija, ističući da Rusija ne predstavlja pretnju nikome. Istovremeno, Peskov nije isključio mogućnost provokacije da bi se opravdale takve tvrdnje i upozorio da će pokušaji da se ukrajinski sukob reši silom imati izuzetno ozbiljne posledice, navodi TASS.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa