Evropa

Ambasador Srbije u Kijevu: U Ukrajini boravi oko 300 naših građana, preporuka da se ne putuje u ovu zemlju

Komentari

Autor: Tanjug

15/02/2022

-

16:29

Ambasador Srbije u Kijevu: U Ukrajini boravi oko 300 naših građana, preporuka da se ne putuje u ovu zemlju
Pixabay - Copyright Pixabay

veličina teksta

Aa Aa

Ambasador Srbije u Ukrajini Aca Jovanović potvrdio je danas da u Ukrajini boravi oko 300 državljana Srbije, od kojih oko 100 u glavnom gradu Kijevu.

"Na sajtu ambasade Srbije u Ukrajini postavljena je preporuka našeg Ministarstva spoljnih poslova građanima Srbije da do daljeg ne planiraju putovanja u tu zemlju, a svima koji žive u Ukrajini, a mogu da rade i onlajn, da je napuste zbog aktuelne krize", rekao je Jovanović za TV Tanjug.

On je potvrdio da je ambasada neprekidno na raspolaganju svim našim građanima i da je u svakodnevnoj telefonskoj i onlajn komunikaciji sa mnogima koji se javljaju da potraže savet ili se informišu. Ambasador je ukazao da se u našoj ambasadi u Kijevu prate potezi drugih diplomatskih predstavništava i da on lično komunicira sa brojnim stranim diplomatama.

Govoreći o trenutnoj situaciji i mogućnosti eskalacije krize, Jovanović je podsetio da se na Zapadu već danima licitira i najavljuje početak ruske invazije na Ukrajinu, ali da su "svi svedoci da se ništa od toga nije dogodilio".

"Te najave ruskog napada koje stižu sa Zapada ne utiču previše na građane Ukrajine. Sam predsednik Zelenski je u više navrata izlazio pred javnost u nameri da umiri građane i pozove ih da ne paniče. On je čak i u razgovoru sa predsednikom Bajdenom apelovao da smanje tenzije, jer sve to loše utiče na ukrajinsku ekonomiju i na svakodnevni život građana, doprinosi skoku cena i rastu inflacije", podsetio je Jovanović.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa