Evropa

Porođaj u kijevskoj stanici metroa: Fotografija koja je obišla svet

Komentari

Autor: Euronews Srbija

26/02/2022

-

10:35

Porođaj u kijevskoj stanici metroa: Fotografija koja je obišla svet
Porođaj u kijevskoj stanici metroa: Fotografija koja je obišla svet - Copyright EPA/MIKHAIL PALINCHAK

veličina teksta

Aa Aa

Dok Ukrajinom već treći dan odzvanjaju detonacije zbog ruske invazije na ovu zemlju, u stanici metroa gde na hiljade ljudi traži spas, jedna žena je unela novu pometnju koja se na kraju lepo završila.

Kako piše BBC, vozovi koji ne saobraćaju u Kijevu otvoreni su za sve ljude koji se tamo žele da se sklone pa se tamo našla i jedna trudnica, koja je sinoć na ovom mestu rodila devojčicu i dala joj ime Mia. Fotografija Mijine majke (23) brzo je obišla svet, a vest o njenom rođenju brzo se pročula i na društvenim mrežama.

"Mia je večeras rođena u skloništu i to u stresnom okruženju, tokom bombardovanja Kijeva. Njena majka je srećna nakon ovog izazovnog porođaja. Dok Putin ubija Ukrajince, mi pozivamo majke Rusije i Belorusije da protestuju protiv rata između Rusije i Ukrajine. Branimo živote i čovečanstvo", poručila je predsedavajuća konferencije Demokratija na delu, Hana Hopko.

Guardian je objavio kako su beba i njena mama prevezene u bolnicu kao i da su u dobrom stanju. Kažu i da su im pomogli policajci koji su čuli vriskove, a kada su prišli bliže, našli su ženu koja je u tom trenutku imala trudove.

Nikola Šlapak, policajac koji se tu našao, ispričao je da su mladoj majci pomogli da se porodi, a potom pozvali hitnu pomoć.

"Vaš porođaj je nada, u ovo sumorno vreme", uzvikivali su pristuni u metrou i ovaj događaj okarakterisali kao novo čudo tokom velike nesreće koja je zadesila ovu zemlju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa