Evropa

Popuštanje svih mera u Austriji dovelo do drastičnog rasta broja zaraženih

Komentari

Autor: Tanjug

11/03/2022

-

13:29

Popuštanje svih mera u Austriji dovelo do drastičnog rasta broja zaraženih
Popuštanje svih mera u Austriji dovelo do drastičnog rasta broja zaraženih - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Prošlonedeljno ukidanje gotovo svih epidemioloških mera u Austriji dovelo je do dramatičnog rasta broja novozaraženih koronavirusom. Već treći dan zaredom broj novozaraženih je na skoro 50.000.

U poslednja 24 sata registrovano je 49.323 novozaraženih i 27 umrlih zaraženih korona virusom. Na intenzivnoj nezi se nalazi 176 kovid pacijenata, ali i na drugim odeljenjima sve je više zaraženih koronom, kojih aktuelno u austrijskim bolnicama ima 2.575. Zbog tog broja, bolnice ponovo rade u kriznom režimu.

Lekari sada traže da se broj kovid pacijenata u bolnicama uzme u obzir prilikom odlučivanja o uvođenju korona mera. Naime, na početku pandemije je broj novozaraženih bio bitan za donošenje odluka o merama, nakon toga se prešlo na broj pacijenata na intenzivnoj nezi, a sada, zbog omikron soja, zatraženo je da se uzme u obzir broj kovid obolelih na "običnim" odeljenjima, koja se neprestano pune.

Tanjug AP/Zoran Mirković

 

Podsetimo, gradonačelnik Beča Mihael Ludvig rekao je juče da je odluka austriske vlade o ukidanju gotovo svih epidemioloških mera bila greška, i najavio da će glavni grad nastaviti sa strožijim kursom.

"Broj novozaraženih je dostigao apsolutni rekordni nivo. Ukidanje mera je bila greška. Upravo smo na to uvek upozoravali", poručio je Ludvig preko Tvitera.

On je, od novog ministra zdravlja Johanesa Rauha, zatražio da deluje.

"Od novog ministra zahtevao sam da ozbiljno razmotri visok broj novozaraženih i iz toga rezultirajuću veoma tešku situaciju", podvukao je Ludvig.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa