Evropa

Stano o sankcijama EU Rusiji: Očekujemo da će se Srbija postepeno uskladiti sa svim odlukama

Komentari

Autor: Tanjug

22/03/2022

-

14:34

Stano o sankcijama EU Rusiji: Očekujemo da će se Srbija postepeno uskladiti sa svim odlukama
Stano o sankcijama EU Rusiji: Očekujemo da će se Srbija postepeno uskladiti sa svim odlukama - Copyright Printscreen/YouTube/EU Debates

veličina teksta

Aa Aa

Portparol Evropske unije Peter Stano kaže da se Srbija poslednjih nedelja pridružila nekim od pređašnjih odluka EU, uključujući i one koje se tiču Krima, ali da za razliku od Severne Makedonije i Albanije, Beograd još još nije stoprocentno usklađen sa svim odlukama EU, uključujući i sankcije Rusiji.

"Mi očekujemo da će se Srbija postepeno uskladiti sa svim odlukama. Ovde nisu u pitanju ekonomski interesi, niti je ovo pitanje izbora, ovde se radi o moralnim principima. EU sankcije su tu da bi spečile Putina da finasira agresiju protiv nezavisne i suverene zemlje i njenih naroda. To je ono što pokušavamo da objasnimo našim partnerima sa Zapadnog Balakna i širom sveta", kaže Stano.

On objašnjava da kada EU usvoji neke sankcije, zemlje kandidati su pozvane da se usklade u periodu od nekoliko dana ili nekoliko nedelja, a da bi zbog ozbiljnosti situacije u Ukrajini traj period trebalo da bude pitanje dana.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa