Evropa

Peskov: Rusija neće besplatno dati gas ako Evropa odbije plaćanje u rubljama

Komentari

Autor: Tanjug

29/03/2022

-

08:26

Peskov: Rusija neće besplatno dati gas ako Evropa odbije plaćanje u rubljama
Dmitrij Peskov - Copyright AP/ Alexander Zemlianichenko

veličina teksta

Aa Aa

Rusija nema nameru da se bavi humanitarnim radom i besplatno obezbeđuje gas Evropi, ako zemlje Evropske unije odbiju da plate gas u rubljama, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Na pitanje američke televizije PBS, da li će Rusija prekinuti izvoz gasa u Evropu ako zemlje EU odbiju da plate u rubljama, Peskov je juče rekao da još nije doneta definitivna odluka o tome, prenosi TAS S.

"Ne znam šta će se desiti kada odbiju ovu mogućnost. Čim budemo doneli konačnu odluku, videćemo šta može da se uradi. Definitivno, nije nam namera da od toga pravimo humanitarne akcije i šaljemo gas besplatno u Zapadnu Evropu", rekao je Peskov.

"Bez plaćanja, nema gasa“, naglasio je portparol Kremlja u intervjuu za američku televiziju, navodi TAS S.

On je na pitanje, koliko je Moskva zabrinuta zbog činjenice da neki od njenih najboljih kupaca za gas, kao što je Nemačka, „okreću leđa Rusiji“, još rekao i da u Kremlju ne bi želeli da se to zaista i dogodi.

Ruski predsednik Vladimir Putin je 23. marta dao instrukcije da se za isporuke ruskog gasa "neprijateljskim zemljama" počne naplaćivanje u rubljama, navodi TASS.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa