Evropa

Ministar spoljnih poslova Belorusije: Zapad želi da izoluje Minsk i Moskvu

Komentari

Autor: Tanjug

01/04/2022

-

19:30

Ministar spoljnih poslova Belorusije: Zapad želi da izoluje Minsk i Moskvu
Ministar spoljnih poslova Belorusije: Zapad želi da izoluje Minsk i Moskvu - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Kolektivni Zapad nastoji da izoluje Minsk i Moskvu na međunarodnoj sceni jer imaju svoje mišljenje, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Belorusije Vladimir Makej na izložbi posvećenoj Danu jedinstva naroda Rusije i Belorusije.

Visoki beloruski diplomata smatra da trenutna dešavanja u regionu proizilaze iz nespremnosti Zapada da čuje šta druge zemlje imaju da kažu u pogledu bezbednosnih pitanja i razumeju posebne okolnosti vezane za druge nacije, preneo je TASS.

"Sadašnji pokušaji (Zapada) da demonizuju Rusiju i Belorusiju, izoluju ih na međunarodnoj sceni, uguše njihovu ekonomiju i obezbede promenu vlasti - o čemu otvoreno govore svetski lideri - su posledica činjenice da ove zemlje imaju hrabrost da govore svojim glasom i imaju svoje mišljenje", istakao je Makej.

On veruje da trenutna dešavanja u regionu proizilaze iz nespremnosti Zapada da čuje šta druge zemlje imaju da kažu po pitanju bezbednosti i razume posebne okolnosti drugih nacija.

"Jedna država ne može da kaže drugoj državi kako da se razvija", naveo je Makej.

Prema njegovim rečima, principi prošlosti se danas pogrešno tumače i okrenuti su naglavačke, pa neke zemlje veličaju nacizam, dok se oni koji su oslobodili Evropu od nacizma smatraju zločincima.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa