Evropa

Sud u Lavovu odredio pritvor Medvedčuku, "Putinov prijetelj" bez mogućnosti plaćanje kaucije

Komentari

Autor: Tanjug

16/04/2022

-

19:28

Sud u Lavovu odredio pritvor Medvedčuku, "Putinov prijetelj" bez mogućnosti plaćanje kaucije
Viktor Medvedčuk - Copyright Tanjug/AP/(Ukrainian Presidential Press Office

veličina teksta

Aa Aa

Sud u Lavovu je ukrajinskom opozicionom političaru Viktoru Medvedčuku odredio pritvor, bez mogućnosti plaćanja kaucije, objavio je danas ukrajinski portal Strana.

Sud u Lavovu je izmenio restriktivne mere Viktoru Medvedčuku i on je zadržan u pritvoru bez mogućnosti da plati kauciju, preneo je TASS.

Šef Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) Ivan Bakanov potvrdio je 12. aprila uveče da je uhapšen poslanik i šef političkog saveta stranke Opoziciona platforma - Za život Viktor Medvedčuk.

Medvedčuk je od maja 2021. bio u kućnom pritvoru, odakle je, kako je saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova Ukrajine, pobegao 28. februara, četiri dana nakon napada Rusije na Ukrajinu i da mu se od tada gubio trag.

Ukrajinske vlasti Medvedčuka sumnjiče za veleizdaju i pokušaje pljačke nacionalnih resursa na Krimu, koji je Moskva anektirala 2014. godine.

On se u Ukrajini smatra saveznikom ruskog predsednika Vladimira Putina, koga naziva "ličnim prijateljem", a mediji navode i da je Putin kum njegove najmlađe ćerke.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa