Evropa

Le Pen: Ovo još nije gotovo, bitku za parlament proglašavamo otvorenom

Komentari

Autor: Euronews Srbija

24/04/2022

-

20:56

Le Pen: Ovo još nije gotovo, bitku za parlament proglašavamo otvorenom
Le Pen: Ovo još nije gotovo, bitku za parlament proglašavamo otvorenom - Copyright Tanjug/AP/Michel Euler

veličina teksta

Aa Aa

Kandidatkinja krajnje desničarske stranke Nacionalno okupljanje, Marin Le Pen se u izbornom štabu obratila svojim pristalicama nakon što su objavljene projekcije po kojima je njen pritv kandidat Emanuel Makron osvojio drugi predsedniški mandat.

Za svoj poraz okrivila je dve nedelje nepoštenih metoda, ali rezultat koji je postigla je nazvala sjajnom pobedom.

"Naravno, voleli bismo da je rezultat drugačiji. Sa više od 43 odsto glasova, ovo predstavlja upečatljivu pobedu. Milioni naših sunarodnika izabrali su Nacionalno okupljenje. Odlučniji smo nego ikad. Nisam ogorčena ili oduševljena. Nećemo zaboraviti Francusku koja je zaboravljena. Ideje koje zastupamo dostigle su nove visine", navela je.

 

 

Ona je izrazila zahvalnost ljudima koji su glasali za nju u provincijama, u ruralnim delovima i na prekomorskim teritorijama Francuske.

Dodala je da u ovom porazu, ne može da ne oseća nadu.

Odbacujući izveštaje da je planirala da se povuče ako ne pobedi, ona kaže da će „nastaviti posvećenost Francuskoj i Francuzima“, dodajući da će „za nekoliko nedelja biti održani parlamentarni izbori".

"Ovo još nije gotovo. Bitku za parlament proglašavamo otvorenom", rekla je ona.

Le Pen je rekla da je njen rezultat i dalje "pobeda" njenog političkog pokreta i da je njena partija otvorena da ujedini sve one koji žele da se bore protiv Makrona, prenosi Rojters.

Za kanditakinju desnice, rezultat u drugom krugu predsedničkih izbora u Francuskoj je svedočanstvo o velikom nepoverenju francuskog naroda.

Ona je ocenila i da postoji "veliki rizik" da će Makron biti u mogućnosti da obezbedi većinu u parlamentu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa