Evropa

Portparol Kremlja: Sankcije su mač sa dve oštrice, stvaraju probleme i Rusiji i onima koji ih uvode

Komentari

Autor: RIA Novosti / Tanjug

16/06/2022

-

10:12

Portparol Kremlja: Sankcije su mač sa dve oštrice, stvaraju probleme i Rusiji i onima koji ih uvode
Dmitrij Peskov - Copyright AP/Alexei Nikolsky

veličina teksta

Aa Aa

Negativne posledice sankcija Rusiji osetili su prvo Evropljani, a potom i Amerikanci, a nezadovoljstvo zbog toga će samo rasti, rekao je u intervjuu za RIA Novosti Dmitrij Peskov, sekretar za štampu predsednika Ruske Federacije.

Peskov je poručio da su "sankcije mač sa dve oštrice" i da stvaraju probleme i Rusiji i onima koji ih uvode.

"Negativne posledice su u prvom redu za Evropljane, drugo, i Amerikanci su ih već dobro osetili na sebi. A ovaj teret, ova negativna osećanja će samo rasti", rekao je portparol Kremlja.

On smatra da je pogrešno što se sve negativno u zapadnoj ekonomiji povezuje samo sa "specijalnom operacijom Rusije u Ukrajini", već da su to "posledice niza grešaka svetskih lidera kako u Evropi, tako i u Sjedinjenim Državama".

"Profesionalci, ekonomisti, analitičari, dobro znaju da je pogrešno ove negativne manifestacije povezivati samo sa učinkom specijalne vojne operacije. To su posledice čitavog niza grešaka svetskih lidera kako u Evropi tako i u Sjedinjenim Državama koje su se dogodile u proteklih nekoliko godina", naglasio je Peskov.

Ruski zvaničnik je kazao da su upravo te greške "dovele do ovih gorkih posledica koje i sada rastu u svetu".

Peskov je rekao da Zapad još nije dostigao vrhunac krize, dok je Rusija, kako tvrdi, "zahvaljujući sprovedenim merama, u stabilnijem stanju", prenosi agencija RIA Novosti.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa