Evropa

Džonson neće podržati ni jednog od kandidata u trci za prvog čoveka stranke, ne želi da ugrozi izglede za pobedu

Komentari

Autor: Tanjug

11/07/2022

-

15:00

Džonson neće podržati ni jednog od kandidata u trci za prvog čoveka stranke, ne želi da ugrozi izglede za pobedu
Boris Džonson - Copyright Tanjug AP/Alberto Pezzali

veličina teksta

Aa Aa

Britanski premijer Boris Džonson potvrdio je danas da neće podržati ni jednog od kandidata u trci za prvog čoveka stranke i premijerski položaj, rekavši da nikome ne bi želeo da naruši izglede za pobedu.

"Ne bih želeo da oštetim bilo čije šanse nudeći svoju podršku", rekao je Džonson u svom prvom pojavljivanju u medijima otkako je prošle nedelje izjavio da će se povući, prenosi Bi-BI-Si.

Boris Džonson je rekao da je "odlučan" da završi mandat na koji je izabran 2019. godine i tvrdi da je britanska javnost srećnija kada se "u Vestminsteru manje razgovara o politici".

Lista kandidata koji se nadaju da će zameniti premijera trenutno broji 11 pretendenata, ali se očekuje da će se povećati.

Među njima su ministarka spoljnih poslova Liz Tras koja je juče najavila kandidaturu, bivša ministarka odbrane Peni Mordaunt, britanski ministar saobraćaja Grant Šaps, bivši britanski ministar finansija Riši Sunak, novoimenovani ministar finansija Nadim Zahavi, bivši ministri zdravlja Džeremi Hant i Sadžid Džavid, kao i državni tužilac Suela Brejverman, preneo je ranije Rojters.

Džonson je podneo ostavku na mesto lidera Konzervativne stranke nakon talasa ostavki ministara i visokih funkcionera britanske vlade, ali će ostati na mestu britanskog premijera do izbora novog lidera stranke.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa