Evropa

Rezultati pregovora u Turskoj o izvozu žita, Zelenski: Došlo do napretka, Zaharova: Razgovori će se nastaviti

Komentari

Autor: Tanjug

14/07/2022

-

14:47

Rezultati pregovora u Turskoj o izvozu žita, Zelenski: Došlo do napretka, Zaharova: Razgovori će se nastaviti
Rezultati pregovora u Turskoj o izvozu žita, Zelenski: Došlo do napretka, Zaharova: Razgovori će se nastaviti - Copyright Tanjug/AP Photo/Mahmoud Illean

veličina teksta

Aa Aa

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski saopštio je da je u  pregovorima u Turskoj, u vezi sa obnavljanjem izvoza ukrajinskog žita, došlo je do "izvesnog napretka", preneo je Interfaks.

Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova  je povodom četvorostranih pregovora, rekla da će se kontakti između Rusije, Turske, Ukrajine i Ujedinjenih nacija po pitanju izvoza ukrajinskog žita nastaviti, nakon što su formulisani neki elementi mogućih sporazuma, prenosi TASS.

Rusija, Ukrajina, Turska i Ujedinjene nacije sledeće nedelje treba da potpišu sporazum koji ima za cilj obnavljanje crnomorskog izvoza ukrajinskog žita, rekao je u sredu turski ministar odbrane Hulusi Akar, prenosi Rojters.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski saopštio je da je na pregovorima u Turskoj u vezi sa obnavljanjem izvoza ukrajinskog žita preko Crnog mora došlo je do „izvesnog napretka", prenela je ruska agencija Interfaks,

"Zaista, ulažemo značajne napore da obnovimo snabdevanje hranom na globalnom tržištu. Zahvalan sam UN i Turskoj na njihovim naporima", rekao je Zelenski u redovnom video obraćanju u sredu uveče.

On je naveo da ga je ukrajinska delegacija izvestila da je došlo do određenog napretka i da će o detaljima razgovarati sa generalnim sekretarom UN u narednih nekoliko dana, izvestila je ruska agencija.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa