Evropa

Angela Merkel sa suprugom na odmoru u Salcburgu, da bi imala mir koristi prezime supruga

Komentari

Autor: Tanjug

06/08/2022

-

13:19

Angela Merkel sa suprugom na odmoru u Salcburgu, da bi imala mir koristi prezime supruga
Angela Merkel - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Bivša nemačka kancelarka Angela Merkel, deo svojih penzionerskih dana, koristi za uživanje u odmoru sa suprugom u Austriji u Salcburgu.

Ona se, kao što je i ranije često činila kako bi imala svoj mir, prijavila kao Angela Sauer, koristeći prezime supruga Joahima Sauera. I pored toga brzo se u Salcburgu proširila vest o boravku poznate gošće.

Merkelova će u hotelu "Gersbergalm", koji je "sakriven" u podnožju planine Gaisberg, boraviti do 8.avgusta. Već duži niz godina ona je dolazila u taj hotel na odmor sa suprugom. Ovo je prva godina da je potpuno privatno došla u Salcburg u vreme održavanja festivala kulture.

Sa njom su i telohranitelji koji čuvaju bivšu kancelarku, gde god da se kreće. To je bio i slučaj kada je posetila predsednicu festivala Kristinu Hamer, ali i kada su Angela Merkel i njen suprugu prisustvovali zatvorenoj za javnost generalnoj probi opere "Kata Kabanova", čija je premijera u nedelju.

Merkelova je šetala i kroz stari grad, gde je, kao običan posetilac, ručala paniranu piletinu, uz domaće belo vino, prenose austrijski mediji. Na tom ručku bivši prvi par Nemačke bio je sa nekadašnjim ministrom privrede Austrije Martinom Bartenštajnom i njegovom suprugom Ilzom. Dve porodice povezuje dugogodišnje prijateljstvo.

Komentari (0)

Evropa