Evropa

Big Ben nije označio početak i kraj minuta ćutanja u čast pokojne kraljice Elizabete II, pokrenuta istraga

Komentari

Autor: Tanjug

18/09/2022

-

23:57

Big Ben nije označio početak i kraj minuta ćutanja u čast pokojne kraljice Elizabete II, pokrenuta istraga
Tanjug/AP/Martin Meissner - Copyright Tanjug/AP/Martin Meissner

veličina teksta

Aa Aa

Portparol britanskog parlamenta izjavio je večeras da je pokrenuta istraga zbog toga što Big Ben nije, kako je planirano, zvonjavom označio početak i kraj minuta nacionalne tišine u čast pokojne kraljice Elizabete II.

"Istražujemo ovo po hitnom postupku, ali smo uvereni da to neće uticati na zvonjavu sutra tokom državne pogrebne povorke", rekao je portparol, prenosi BBC.

Velika Britanija je tačno u 20 časova po britanskom vremenu održala minut nacionalne tišine, ali se Big Ben nije oglasio na početku i na kraju, kako je bilo planirano. Nakon što je tišina prestala, čulo se kako ljudi aplaudiraju.

Sahrana britanske kraljice Elizabete biće održana sutra u prisustvu više od 500 zvaničnika, a događaj, koji mediji nazivaju "sahranom veka", za londonsku policiju biće logistički i bezbednosni izazov najvišeg nivoa.

Najveća sat kula na svetu sa zvonikom, londonski Big Ben, imaće važnu ulogu i sutra kada treba da zvoni tokom sahrane kraljice u intervalima od jednog minuta dok državna pogrebna povorka bude polazila iz Vestminsterske opatije.

Danas je četvrti i poslednji ceo dan, kada se kovčeg kraljice Elizabete nalazi u Vestminsterskoj palati u Londonu, kako bi hiljade građana moglo da oda poštu kraljici.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa