Evropa

Potpredsednik Bundestaga uvredio Erdogana, Ankara oštro reagovala

Komentari

Autor: Tanjug

28/09/2022

-

11:26

Potpredsednik Bundestaga uvredio Erdogana, Ankara oštro reagovala
Redžep Tajip Erdogan - Copyright Tanjug AP/Darko Bandić

veličina teksta

Aa Aa

Ministarstvo spoljnih poslova Turske pozvalo je ambasadora Nemačke u Turskoj na razgovor i uručilo oštar protest zbog nedavne izjave potpredsednika Bundestaga i Slobodarske partije Nemačke (FDP) Volfganga Kubickog, koji je šefa turske države Redžepa Tajipa Erdogana nazvao "malim kanalizacionim pacovom".

Kubicki je, na jednom predizbornom skupu u Donjoj Saksoniji, Erdogana nazvao "malim kanalizacionim pacovom", ukazujući na njegovu politiku prema migrantima.

Ministarstvo spoljnih poslova Turske osudilo je ovu uvredu i predalo oštar protest ambasadoru Nemačke. "Kubickom potpuno nedostaju politički moral i odgovornost", poručuju iz Ankare.

Sa druge strane, Kubicki je odgovorio ironično: "kanalizacioni pacov je malo, lepo i veoma pametno stvorenje, koje se pojavljuje i u dečijim pričama".

Erdogan je svojom politikom prema migantima izborio za Tursku povoljan dogovor sa EU, dodao je on. "Istovremeno vidimo da talas migranata ponovo preko balkanske rute raste, što je novi izazov za nemačku spoljnu i unutrašnju politiku", dodao je Kubicki.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa