Evropa

Konsultacije oko italijanske vlade do petka, Meloni: Vlada će biti čvrsto pro-NATO orijentisana

Komentari

Autor: Tanjug

19/10/2022

-

20:30

Konsultacije oko italijanske vlade do petka, Meloni: Vlada će biti čvrsto pro-NATO orijentisana
Konsultacije oko italijanske vlade do petka, Meloni: Vlada će biti čvrsto pro-NATO orijentisana - Copyright Tanjug AP/Gregorio Borgia

veličina teksta

Aa Aa

Konsultacije o formiranju nove italijanske vlade biće održane 20. i 21. oktobra, saopštio je kabinet predsednika Italije Serđa Matarele.

Ðorđa Meloni je predvodila desničarski blok, u kojem su njena partija Braća Italije, Forca Italia Silvija Berluskonija i Liga Matea Salvinija, koji je pobedio na parlamentarnim izborima prošlog meseca, preneo je Rojters.

Pre nego što zatraži od Ðorđe Meloni da formira novu vladu, Matarela mora da se konsultuje sa liderima političkih stranaka u predsedničkoj palati, a u okviru ustavnog procesa koji bi trebalo da dovede do toga da ona preuzme funkciju do sredine sledeće sedmice, navela je agencija.

Liderka partije Braća Italije Ðorđa Meloni, za koju se očekuje da će biti sledeća premijerka Italije, izjavila je da će njena nova vlada biti čvrsto pro-NATO orijentisana i da će u potpunosti biti deo Evrope.

Italija sa nama u vladi nikada neće biti slaba karika na Zapadu, istakla je ona u saopštenju, preneo je Rojters. Meloni je dodala da stranke koje se ne slažu s takvom politikom ne mogu da se pridruže njenoj administraciji.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa