Evropa

Borelj: Dobar razgovor sa Kurtijem o narednim koracima u dijalogu Beograda i Prištine

Komentari

Autor: Euronews Srbija

22/10/2022

-

12:22

Borelj: Dobar razgovor sa Kurtijem o narednim koracima u dijalogu Beograda i Prištine
Borelj: Dobar razgovor sa Kurtijem o narednim koracima u dijalogu Beograda i Prištine - Copyright Tanjug/Stephanie Lecocq,Pool Photo via AP, File

veličina teksta

Aa Aa

Visoki predstavnik za spoljnu i bezbednosnu politiku EU Džozef Borelj objavio je danas na svom Tviter nalogu da je imao dobar razgovor sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem o narednim koracima dijaloga Beograda i Prištine, koji se vodi pod okriljem EU.

On je naveo da je stabilnost i sigurnost na Zapadnom Balkanu važna u aktuelnom geopolitičkom kontekstu i da će se nastaviti sa radom na sveobuhvatnoj normalizaciji  odnosa.

Inače, premijer Kosova Aljbin Kurti saopštio je juče da je sa ambasadorima zemalja Kvinte u Prištini, ali i u telefonskom razgovoru sa visokim predstavnikom Evropske unije Boreljom, razgovarao o dijalogu sa Srbijom i sadržaju osnovnog okvira sporazuma, prenela je RTK.

U saopštenju Vlade Kosova se navodi da se "razgovaralo se o procesu dijaloga, njegovom napretku i o sadržaju osnovnog okvira sporazuma, koji za punu normalizaciju odnosa Kosova i Srbije treba da ima za rezultat međusobno priznanje".

Kurti je poručio da na Kosovu "mir i bezbednost sa jedne strane i vladavina prava i demokratija s druge strane idu ruku pod ruku".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa