Evropa

Britanija tvrdi da se razarač ponašao u skladu sa međunarodnim pravom, Putin kaže drugačije

Komentari

Autor: Tanjug, BBC

30/06/2021

-

17:56

Britanija tvrdi da se razarač ponašao u skladu sa međunarodnim pravom, Putin kaže drugačije
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Britanski ratni brod HMS Difender ponašao se u skladu sa međunarodnim pravom i bezazleno je prošao kroz ukrajinske teritorijalne vode, izjavio je portparol britanskog premijera Borisa Džonsona.


Ruski predsednik Vladimir Putin je izjavio ranije danas da je razarač britanske kraljevske mornarice u Crnom moru namerno pokušao da testira ruske odbrambene mogućnosti, preneo je Rojters.

Upitan da li je ovaj incident mogao da prouzorkuje Treći svetski rat, ruski predsednik je rekao i da je razarač potopljen, to se ne bi desilo.

"Oni znaju da ne mogu da pobede u ovom konfliktu, borili bismo se za našu teritoriju, nismo mi putovali hiljadama milja da bismo došli do njihove granice - oni su", rekao je Putin, prenosi BBC.


Naveo je da je Britanija želela da otkrije lokaciju ruskih snaga na Krimu i da vidi kako reaguju.

Kako je dodao, incident sa britanskim razaračem kod obala Krima je provokacija, u kojoj nisu učestvovali samo Britanci, već i Amerikanci.

Preporuka za vas

"Virtuelna pomorska diplomatija": Da li se incident u Crnom moru zaista dogodio ili je reč o novoj vrsti rata preko interneta
Strogo poverljivi dokumenti britanskog Ministarstva odbrane nađeni na autobuskoj stanici, otkrivaju detalje o razaraču "HMS Defender"
Incident u Crnom moru: Moskva tvrdi da su ispaljeni hici upozorenja ka britanskom razaraču, London odbacuje te tvrdnje

Komentari (0)

Evropa