Evropa

Nemački list: Zaverenici iz gupe "Građani Rajha" za puč napravili spisak od 18 neprijatelja

Komentari

Autor: Tanjug

09/12/2022

-

14:22

Nemački list: Zaverenici iz gupe "Građani Rajha" za puč napravili spisak od 18 neprijatelja
Nemački list: Zaverenici iz gupe "Građani Rajha" za puč napravili spisak od 18 neprijatelja - Copyright Tanjug/Boris Roessler/dpa via AP

veličina teksta

Aa Aa

Nemačke agencije za sprovođenje zakona pronašle su spisak koji su sastavili osumnjičeni zaverenici za puč i koji sadrži imena njihovih potencijalnih neprijatelja, uključujući nemačku ministarku spoljnih poslova Analenu Berbok, objavio je danas list Tagescajtung (TAZ).

Prema listu, na spisku se nalaze i imena lidera Socijaldemokratske partije Nemačke (SPD) Zaskije Esken i Hrišćansko-demokratske unije (CDU) Fridriha Merca, kao i poslanika i uglednih novinara.

Lista sadrži ukupno 18 imena, a prema pisanju lista, to je otkriveno pre velike operacije privođenja osumnjičenih za zaveru državnog udara, koja je izvedena u sredu. 

Nemačko savezno javno tužilaštvo objavilo je u sredu da je 25 osoba, članova grupe "Rajhsbirger", uhapšeno pod sumnjom da su planirale državni udar, a teroristička mreža je uključivala i potomke pruskih prinčeva, političare, visoke vojne oficire i specijalne trupe Ministarstva odbrane. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa