Evropa

Lajčak u Prištini: Barikade ukloniti dogovorom, a ne buldožerima

Komentari

Autor: Tanjug

13/12/2022

-

21:06

Lajčak u Prištini: Barikade ukloniti dogovorom, a ne buldožerima
Miroslav Lajčak - Copyright Euronews/Vladislav Ćup

veličina teksta

Aa Aa

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izjavio je danas nakon sastanka sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem da je najboljie da se barikade na severu KiM uklone političkim dogovorima, a ne buldožerima.

"Ja sam diplomata, za mene su politički dogovori najbolji način za uklanjanje barikada, a ne buldožeri“, izjavio je Lajčak na konferenciji za novinare nakon sastanka na kome je pored njega i Kurtija učestvovao i specijalni izaslanik predsednika SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar, prenosi Reporteri.

Lajčak je rekao da će se nakon ovog sastanka sastati i sa predstavnicima Kfora i Euleksa.

''Imao sam dugu diskusiju sa Kurtijem. Detalje neću iznositi u javnost, jer sam usred misije i posetu regionu nastavljam sutra u Beogradu. Sastaću se večeras sa komandantima Kfora i Euleksa, da vidim njihovu procenu situacije na terenu, a onda ćemo pokušati da pronađemo moguća rešenja za situaciju na severu", kazao je Lajčak.

Ističe da tenzije na KiM nikome ne pomažu. "Mislim da niko normalan nije zadovoljan ovakvom situacijom na severu“, zaključio je Lajčak.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa