Evropa

Rusija odabacuje tvrdnje da priprema destabilizaciju Moldavije: "Ne podležite provokacijama"

Komentari

Autor: Tanjug

14/02/2023

-

09:40

Rusija odabacuje tvrdnje da priprema destabilizaciju Moldavije: "Ne podležite provokacijama"
Rusija odabacuje tvrdnje da priprema destabilizaciju Moldavije: "Ne podležite provokacijama" - Copyright Pixabay

veličina teksta

Aa Aa

Moskva odlučno odbacuje insinuacije o navodnom pokušaju Rusije da se meša u unutrašnje stvari Moldavije i podriva situaciju u ovoj zemlјi i poziva Kišinjev da ne podleže provokacijama i da se rukovodi interesima građana, saopštilo je rusko Ministarstvo spolјnih poslova, prenosi agencija RIA Novosti.

"Odlučno odbacujemo insinuacije o navodnoj želјi Rusije da 'potkopa' situaciju u Moldaviji. Za razliku od zapadnih zemalјa i Ukrajine, mi se ne mešamo u unutrašnje stvari Moldavije i drugih zemalјa sveta. Rusija ne predstavlјa pretnju bezbednosti Moldavije i zalaže se za razvoj obostrano korisne i ravnopravne bilateralne saradnje“, navodi se u saopštenju ministarstva.

Prethodno je predsednica Moldavije Maja Sandu rekla da se u toj zemlji priprema pokušaj  promene ustavnog poretka i pozvala parlament da pooštri bezbednosno zakonodavstvo.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je tokom govora u Evropskom savetu, ranije saopštio da je ukrajinska obaveštajna služba presrela navodni "plan Rusije" za "uništenje demokratskog poretka" u Moldaviji, i da je ukrajinska strana upozorila moldavsko rukovodstvo.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa