Evropa

Zaharova: Informacije o srpskom oružju u Ukrajini izazivaju najveću zabrinutost, za reakciju potrebne činjenice

Komentari

Autor: Tanjug

02/03/2023

-

16:03

Zaharova: Informacije o srpskom oružju u Ukrajini izazivaju najveću zabrinutost, za reakciju potrebne činjenice
Zaharova: Informacije o srpskom oružju u Ukrajini izazivaju najveću zabrinutost, za reakciju potrebne činjenice - Copyright Tanjug/AP/Russian Foreign Ministry Press Service

veličina teksta

Aa Aa

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova rekla je da Moskva prati informacije o mogućem snabdevanju Ukrajine srpskom municijom, ali da su za reakciju potrebne činjenice.

Ona je dodala da do sada primljene informacije "izazivaju najveću zabrinutost".

"Ovo je preozbiljno pitanje, pored ostalog i sa stanovišta rusko-srpskih odnosa, da bi se već sada reagovalo po meri, potrebno je osloniti se na činjenice", navela je Zaharova, prenose RIA Novosti.

Ministar odbrane Srbije Miloš Vučević negirao je prošle nedelje u skupštini da Srbija izvozi oružje u Ukrajinu i Rusiju.

On je tako odgovorio na pitanje poslanika opozicije da li su tačni navodi objavljeni u ruskim medijima da je 3.500 raketa iz srpske fabrike Krušik preko Turske i Slovačke isporučeno oružanim snagama Ukrajine.

Dodao je da Srbija ima pravo da izvozi naoružanje "svima onima koji su legitimisani i legalni kao krajnji korisnici".

Preporuka za vas

Komentari (1)

Rusofilija je bolest

03.03.2023 11:01

Od Rusa, Putina, Rusofila...bežiteeeeee koliko Vas noge nose. Ne bežu ceo svet od nih uzaludno. Ja ne znam i ova naša Srbija, kada ima nameru da im stavimo sankcije? Samo još mi i Belarusija ostale u Putinov zagrljaj bez sankcija. Žalosno je to kako još uvek Rusija uspe da nas drže u njene kandže.Kada ćemo se i mi jednom probuditi?

Evropa