Evropa

Nastavljeni protesti protiv penzione reforme u Francuskoj: Uhapšene 32 osobe zbog ušeća u neredima

Komentari

Autor: Tanjug

11/03/2023

-

21:29

Nastavljeni protesti protiv penzione reforme u Francuskoj: Uhapšene 32 osobe zbog ušeća u neredima
Nastavljeni protesti protiv penzione reforme u Francuskoj: Uhapšene 32 osobe zbog ušeća u neredima - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Demonstranti su i danas u celoj Francuskoj izašli na nove proteste protiv planirane reforme penzionog sistema koju predlaže predsednik Emanuel Makron, ali odziv je bio manji nego što se očekivalo, javlja Rojters.

Prema podacima Ministarstva unutrašnjih poslova Francuske, na ulice je danas izašlo 368.000 ljudi, a vlasti su očekivale da će na današnjim protestima učestvovati oko milion ljudi.

Policija se u Parizu i drugim gradovima sukobila sa osobama koje su izazivale nerede, uništavale autobuske stanice, uličnu rasvetu i palile gomile smeća, navodi agencija AP.

Pariska policija je saopštila da je uhapsila 32 osobe zbog učešća u neredima.

Najveći odziv demonstarnata je zabeležen u utorak, kada je prema  podacima francuske Vlade protestovalo 1.280.000 ljudi.

Predsednik Makron insistira na reformi kojom bi se odlazak u penziju podigao sa 62 na 64 godine, navodeći da je takva odluka od vitalnog značaja kako bi se izbegao kolaps državnog penzionog sistema.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa