Evropa

Putin: Nož u leđa Rusiji, organizatori pobune će odgovarati za izdaju domovine

Komentari

Autor: Tanjug

24/06/2023

-

09:59

Putin: Nož u leđa Rusiji, organizatori pobune će odgovarati za izdaju domovine
Putin: Nož u leđa Rusiji, organizatori pobune će odgovarati za izdaju domovine - Copyright Tanjug/AP/Russian Presidential Press Service

veličina teksta

Aa Aa

Organizatori pobune će odgovorati za izdaju svoje domovine, poručio je ruski predsednik Vladimir Putin u televizijskom obraćanju u subotu.

"Oni koji su organizovali i planirali oružanu pobunu, koji su nosili oružje protiv svojih saboraca, izdali su Rusiju i za to će odgovarati", naglasio je Putin.

Ruski predsednik Vladimir Putin je u obraćanju Rusima, nazvao pokušaj da se društvo podeli udarcem nožem u leđa.

"Akcije koje cepaju naše jedinstvo su u stvari čin otpadnika od svog naroda, od saboraca koji se sada bore na frontu. Ovo je udarac nožem u leđa našoj zemlji i našem narodu“, rekao je Putin.

Svaki unutrašnje previranje u Rusiji je smrtonosna pretnja državnosti, naciji, odgovor na to će biti nemilosrdan, rekao je predsednik Putin.

On je dodao da vlasti neće dozvoliti da se ponovi raskol u Rusiji i zaštitiće narod. Predsednik je podsetio na udarac koji je nanet Rusiji 1917. godine, kada je zemlja bila u Prvom svetskom ratu.

"Nećemo dozvoliti da se to ponovi, zaštitićemo i naš narod i našu državnost od bilo kakvih pretnji. Kao predsednik i vrhovni komandant Rusije, i kao građanin Rusije, učiniću sve da odbranim zemlju, zaštitim ustavni poredak i živote, bezbednost i slobodu ljudi", rekao je predsednik države.

Putin je pohvalio građane Rusije, pripadnike Oružanih snaga, organe za sprovođenje zakona i specijalnih službi, na vojnike i komandante koji se sada bore na svojim borbenim položajima, odbijajući neprijateljske napade – da to rade herojski.

"Znam to. Danas sam još jednom razgovarao sa komandantima svih pravaca. Apelujem i na one koji su prevarom ili pretnjama uvučeni u zločinačku avanturu i gurnuti na put teškog zločina - oružane pobune", rekao je Putin u svom obraćanju.

Situacija u gradu Rostovu na Donu na jugu Rusije i dalje je teška, ali će biti preduzete odlučne akcije da se ona stabilizuje, rekao je predsednik Vladimir Putin u televizijskom obraćanju.

"Verujem da ćemo sačuvati i odbraniti ono što nam je drago i sveto. Zajedno sa maticom prevazići ćemo sva iskušenja i postati još jači", rekao je Putin u obraćanju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa