Evropa

Gde se nalazi Putin: Peskov tvrdi da predsednik radi u Kremlju, na mrežama teorija i da je njegov avion otišao iz Moskve

Komentari

Autor: Euronews Srbija, BBC

24/06/2023

-

15:21

Gde se nalazi Putin: Peskov tvrdi da predsednik radi u Kremlju, na mrežama teorija i da je njegov avion otišao iz Moskve
Tanjug/AP/Gavriil Grigorov, Sputnik, Kremlin - Copyright Tanjug/AP/Gavriil Grigorov, Sputnik, Kremlin

veličina teksta

Aa Aa

Sve je više izveštaja u zapadnim medijima da su trupe plaćeničke grupe Vagner krenule ka Moskvi. Za to vreme postavlja se pitanje gde se nalazi ruski predsednik Vladimir Putin, a dok portparol Kremlja Dmitrij Peskov tvrdi da se on nalazi upravo u Kremlju, na društvenim mrežama postoje drugačije teorije.

Peskov je novinskoj agenciji TASS rekao da "predsednik radi u Kremlju" u Moskvi. Istovremeno, BBC izveštava da se konvoj oklopnih vozila ruske paravojne grupe Vagner se kreće auto-putem M4, koji povezuje Voronjež i Moskvu, dodavši da je njihov tim potvrdio autentičnost video-snimka objavljenog na društvenim mrežama. 

Neki korisnici društvenih mreža, međutim, primetili su da je Putinov specijalni avion Il-96-300PU napustio Moskvu u 14.16 i krenuo ka severozapadu, pokazuje FlightRadar. Avion je tada verovatno isključio uređaje za praćenje u blizini grada Tvera, severozapadno od Moskve.

Kako piše BBC, nije poznato da li je Putin bio u njemu, ali podseća da je poznato da Putin dosta vremena provodi u svojoj rezidenciji na jezeru Valdaj, koja se nalazi severozapadno od Moskve i da očigledno ne živi stalno u prestonici.

Rasprodati letovi iz Moskve

Letovi iz Moskve su, inače, navodno rasprodati kako se približava Vagnerova plaćenička grupa.

Der Špigel je objavio da više nisu dostupne karte za direktne linije iz Moskve za Tbilisi, Astanu i Istanbul.

Podsetimo, Jevgenij Prigožin je izjavio da njegove snage imaju pod kontrolom vojne objekte u Rostovu na Donu, uključujući i aerodrom, javlja AP. On je, takođe, pozvao rusku vojsku da mu ne pruža otpor jer, kako je rekao, "ovo nije vojni udar, već marš pravde". Prigožin je u video snimku objavio da je sa svojim trupama ušao u Rostov na Donu, gde se nalazi ruski vojni štab koji nadgleda borbe u Ukrajini.

Organizatori pobune će odgovorati za izdaju svoje domovine, poručio je predsednik Rusije Vladimir Putin u televizijskom obraćanju.

"Oni koji su organizovali i planirali oružanu pobunu, koji su nosili oružje protiv svojih saboraca, izdali su Rusiju i za to će odgovarati", naglasio je Putin. Ruski predsednik Vladimir Putin je u obraćanju Rusima, nazvao pokušaj da se društvo podeli udarcem nožem u leđa.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa