Evropa

Sud odbacio žalbu Rusa čija je ćerka nacrtala antiratni crtež: Srce mi krvari svaki dan jer nisam sa ćerkom

Komentari

Autor: Tanjug

03/07/2023

-

19:29

Sud odbacio žalbu Rusa čija je ćerka nacrtala antiratni crtež: Srce mi krvari svaki dan jer nisam sa ćerkom
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Aleksej Moskaljov, koga je policija istražila nakon što je njegova ćerka nacrtala antiratni crtež u školi, rekao je danas pred sudom u Tuli da bi se radije suočio sa smrtnom kaznom nego da bude odvojen od nje.

On je u martu osuđen na dve godine zatvora zbog diskreditacije ruske vojske, ali je iz kućnog pritvora pobegao u Belorusiju.

Međutim, ubrzo je ponovo uhapšen i vraćen u Rusiju. Na žalbenom ročištu, Moskaljov je održao emotivan govor tokom kojeg je rekao da njegovo srce "krvari svaki dan", jer je rastavljen od svoje ćerke tinejdžerke Maše, prenosi Rojters.

Njegov advokat Vladimir Bilijenko saopštio je da je sud potvrdio dvogodišnju kaznu zatvora i uveo mu zabranu na korišćenje interneta.

"Govorio je iz srca. Dugo je bio bez ćerke, rekao je da mu je dete razlog za život. Pokušavao je da apeluje na humanost suda, ali nije uspelo", rekao je Bilijenko.

Tokom suđenja, Moskaljov je pročitao pismo ćerke u kojem ga je nazvala najboljim ocem na svetu i dodala: "Bićemo zajedno, šta god da se desi".

Privatna arhiva

 

Bilijenko je naveo da njegov klijent može da bude prebačen iz istražnog pritvora u kaznenu koloniju u bilo kom trenutku, ali da će nastaviti da ulaže žalbe.

Moskaljov je osuđen zbog komentara o ratu u Ukrajini koje je navodno objavio na društvenim mrežama, ali istraga je počela nakon što je tada 12-godišnja Maša nacrtala crtež na kojem se vide ruski projektili koji padaju na ukrajinsku majku i njeno dete.

Direktorka škole je zbog crteža pozvala policiju. Slučaj je privukao pažnju svetskih medija, piše britanska agencija, pošto je Maša odvedena od oca i smeštena u dom za decu pre početka suđenja. Ona sada živi sa majkom, ali i dalje može da piše ocu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa