Evropa

Ukidanje restrikcija oživelo noćne klubove u Londonu

Komentari

Autor: Tanjug

19/07/2021

-

09:02

Ukidanje restrikcija oživelo noćne klubove u Londonu
Ukidanje restrikcija oživelo noćne klubove u Londonu - Copyright Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

Ukidanje epidemioloških restrikcija širom Engleske, oživelo je sinoć noćne klubove i okupilo veliki broj klabera koji su noć proveli u plesu i druženju.


Iako se nad Velikom Britanijom nadneo novi talas infekcija korona virusom, premijer Boris Džonson je odlučio da ukine većinu restrikcija u Engleskoj, prenosi Rojters.

Ipak, Džonson je apelovao na građane da budu oprezni, iako nema ograničenja kada je u pitanju broj okupljenih u noćnim klubovima, restoranima i pabovima. Na nekim mestima će i dalje biti zahtevano nošenje zaštitnih maski, ali ta mera više nije obavezna.

Tanjug AP/Toby Melville

 

Prema nekim stručnim prognozama, dnevni broj novozaraženih koji danas iznosi oko 50.000, tokom leta bi mogao bi da poraste i do 200.000.

Međutim, s obzirom da je 68 odsto punoletnih građana Engleske vakcinisano, smatra se da pritisak na bolnice neće biti kao ranije, kao i da će biti manje zaraženih sa teškom kliničkom slikom i smrtnih ishoda među obolelima od kovida-19, navodi se u izveštaju BBC.

Britanska vlada je ukinula preporuke građanima da ne putuju u zemlje označene kao naradžaste zone, a ni odrasle osobe koje su vakcinisane s obe doze vakcine više neće morati da idu u 10-dnevnu samoizolaciju nakon povratka iz ovih zemalja. Izuzetak su putnici iz Francuske, Škotske i Velsa, gde se i dalje širi tzv. beta varijanta korona virusa.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa