Evropa

Protest protiv koncerata Ramštajna u Berlinu posle optužbi protiv pevača Tila Lindemana

Komentari

Autor: Tanjug

15/07/2023

-

22:09

Protest protiv koncerata Ramštajna u Berlinu posle optužbi protiv pevača Tila Lindemana
Protest protiv koncerata Ramštajna u Berlinu posle optužbi protiv pevača Tila Lindemana - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Protestna šetnja feminističke grupe "Nema Ramštajna u Berlinu" protiv prvog od tri koncerta Ramštajna održana je na trgu u okrugu Vestend u Berlinu. Demonstracije su protekle mirno, uprkos prisustvu velikog broja pristalica u blizini Mercedes-Benc arene.

Do početka protesta okupilo se nekoliko stotina ljudi i nekoliko desetina policijskih automobila. Učesnici demonstracija nosili su plakate i transparente sa natpisima "Samo da znači da!", "Ne dajte pozornicu zločincima".

Pre početka protestnog pokreta, organizatori su pozvali ljude sa Ramštajn majicama da napuste demonstracije, prenosi TV Tagesšau.

Nekoliko desetina policijskih jedinica zaustavilo je kretanje automobila i ispratilo povorku do Arene, gde su demonstranti pozvali na zabranu koncerata. Prethodno su dve onlajn peticije prikupile 75.000 potpisa za otkazivanje koncerata.

Berlinski senator za kulturu Džo Čalo rekao je novinskoj agenciji DPA da, uprkos peticiji protiv koncerata benda u Berlinu, nema zakonskih osnova za njihovo otkazivanje. Za svaki od koncerata koji će se održati u Mercedes-Benz Areni večeras, sutra i u utorak, prodato je oko 60.000 karata.

Pre nekoliko nedelja, devojka po imenu Šelbi Lin optužila je pevača Tila Lindemana da joj je stavio drogu u piće pre koncerta Ramštajna u Vilnjusu, nakon čega se nekoliko žena anonimno obratilo radio stanici NDR i Zidojče cajtungu, iznevši ozbiljne optužbe na račun frontmena benda da je posebno regrutovao mlade devojke za seksualne odnose tokom koncerata. 

Berlinsko javno tužilaštvo pokrenulo je istragu o optužbama protiv pevača Ramštajna za seksualne delikte i distribuciju opojnih droga, koje je Lindeman negirao.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa