Evropa

Preminula 25-godišnja trudnica u Rumuniji, ministarka traži oštre kazne zbog smrti: Nisu shvatili značaj zakletve

Komentari

Autor: Tanjug

24/08/2023

-

20:18

Preminula 25-godišnja trudnica u Rumuniji, ministarka traži oštre kazne zbog smrti: Nisu shvatili značaj zakletve
Pixabay - Copyright Pixabay

veličina teksta

Aa Aa

Rumunska ministarka za porodicu, omladinu i jednake mogućnosti Natalija Intotero zatražila je danas drastično kažnjavanje zdravstvenih radnika porodilišta u Botošu koji su umešani u smrt Aleksandre Ivanove, 25-godišnje trudnice i majke troje dece koja je preminula u toj bolnici sedam sati nakon prijema.

Žena je primljena u bolnicu prošlog četvrtka sa spoljnim genitalnim krvarenjem i bolom u stomaku, a umrla je sedam sati kasnije, sledećeg dana, jer joj je dežurni lekar dao samo intravensku infuziju, prenosi rumunska agencije Ađer Pres.

"Reč je o zdravstvenim radnicima koji nisu shvatili značaj zakletve koju su položili kada su se opredelili za ovu profesiju. Njima svakako sleduje drastična kazna. To znači ne samo gubitak posla, več i lišavanje slobode. Moramo ići do kraja. Svako od nas mora da se stavi na mesto one dece koja su ostala bez roditelja i zamisli sebe u toj situaciji", poručila je Intotero.

Ona je rekla da svako ko želi da radi u nekoj delatnosti mora pre svega da poštuje zakon i građane za koje radi i istakla da je nepravedno da se čitava profesionalna kategorija okrivljuje za negativne izuzetke.

"Dakle, oni koji su pogrešili trebalo bi da plate za svoje greške, a naplata mora doći u vrlo kratkom vremenskom periodu", zaključila je Intotero i naglasila da ima poverenje u rumunske istražne organe.

Komentari (0)

Evropa