Izbori 2022

Imenovani članovi Privremenog tela za praćenje medija tokom kampanje - šest iz REM-a, pet iz redova opozicionih stranaka

Komentari

Autor: Tanjug

15/11/2021

-

13:48

Imenovani članovi Privremenog tela za praćenje medija tokom kampanje - šest iz REM-a, pet iz redova opozicionih stranaka
Imenovani članovi Privremenog tela za praćenje medija tokom kampanje - šest iz REM-a, pet iz redova opozicionih stranaka - Copyright Tanjug/Rade Prelić

veličina teksta

Aa Aa

Ministarstvo kulture i informisanja donelo je rešenje o imenovanju članova Privremenog nadzornog tela za praćenje medija tokom izborne kampanje, saznaje Tanjug. Rešenje je doneto 8. novembra, a danas je dostavljeno strankama.

Za članove privremenog nadzornog tela za praćenje medija, na predlog REM-a, imenovani su predsednica Saveta Regulatornog tela za elektronske medije Olivera Zekić, član Saveta REM-a Milorad Vukašinović, izvršna direktorka REM-a Rajka Galin Ćertić, generalni sekretar REM-a Milan Todorović, načelnik Službe za nadzor i analizu programa emitera REM-a Stevica Smederevac, analitičar projekta u REM-u Srđan Miljković.

Na predlog Narodne skupštine imenovani su u ime Socijademokratske partije Srbije Rade Veljanovski, u ime koalicije NADA Zdravko Veselinov, a u ime Dveri Milorad Marinković.

Imenovani su i Peđa Milosavljević koga je kandidovao pokret Dosta je bilo, kao i Stevan Ristić kandidat Stranke moderne Srbije.

Dačić je za nedavno kada je saopštio imena kandidata za članove iz redova opoizicije rekao da je ostala otvorena pozicija šestog člana, o čemu će se kasnije razgovarati po dolasku delegacije evroparlamentaraca sada u novembru.

 

Članovi Privremenog nadzornog tela biraju između sebe predsednika tajnim glasanjem.

Vlada je 14. oktobra obrazovala privremeno nadzorno telo za praćenje medija tokom izborne kampanje.

Formiranje Privremenog nadzornog tela jedna je od mera koja je doneta na međustranačkom dijalogu sa evroparlamentarcima.

Inače, privremeno telo za praćenje medija ima 12 članova, od toga šest delegira REM, a šest opzicija, odnosno predsednik skupštine u dogovoru sa kofasilitatorima.

Predsednik Skupštine Srbije je najavio da će posle 20. novembra u Beograd doći evroposlanici koji su učestvovali u međustranačkom dijalogu i razgovarati sa strankama, a cela delegacija evrosposlanika biće u Srbiji u januaru. Kaže da će se razgovarati o impelentaciji zaključaka sa međustranačkog dijaloga.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Talk of the town