Izbori 2022

Vučić: Uticao sam samo na prvih 20 mesta na listi za parlamentarne i beogradske izbore

Komentari

Autor: Euronews Srbija

14/02/2022

-

13:02

Vučić: Uticao sam samo na prvih 20 mesta na listi za parlamentarne i beogradske izbore
Vučić: Uticao sam samo na prvih 20 mesta na listi za parlamentarne i beogradske izbore - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije i Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić rekao je da je uticao samo na to ko će se naći na prvih 20 mesta na listi SNS za parlamentarne i beogradske izbore.

Vučić je, govoreći na obeležavanju početka izgradnje brze saobraćajnice Šabac-Loznica, istakao da "opoziciji smeta da govori o stručnjacima" koji su se našli na listi te stranke za predstojeće izbore.

"Razgovarao sam da tako izgleda lista, pročitao sam prvih 20 mesta", kazao je Vučić.

On je istakao da SNS funkcioniše demokratski, pojasnivši da organi stranke, odnosno odbori, predlažu imena na listama.

"Dobili su bez Beograda 170 imena da predlože", rekao je Vučić.

Poručio je i da će se "3. aprila videti ko je pobednik i to ne u novinama, već na biračkim mestima".

"Mešao sam se u izbor prvih 20 imena na listu, i to je jedino što sam na Predsedništvu pročitao. Kad kažem mešao, to znači da sam razgovarao sa ljudima u Predsedništvu i molio da tako izgleda", rekao je Vučić novinarima na pitanje kako je odlučivao ko će biti na listi SNS na parlamentarnim izborima i da li će se na listi naći Marko Atlagić, Marijan Rističević, Nebojša Bakarec...

Vučić je kazao da je 170 lokalnih stranačkih odbora dalo svoje predloge za listu, kao i koalicioni partneri...

"To tako funkcioniše kod nas, u organizacijama demokratske orijentacije", rekao je Vučić.

Naveo je da opoziciji i pojedinim medijima ne odgovara da se govori o ličnostima koje su na listi SNS kao što su Jelena Begović, najpriznatiji genetičar i molekuralni biolog u našoj zemlji, matematičar i najcitiraniji srpski naučnik posle Milutina Milankovića Stojan Radenović koji BU "drži na Šangajskoj listi" ili Dana Grujičić, legendarni lekar koja je spasavala stotine života ljudi.

"Što bi vam odgovaralo da se priča i o Mariji Zdravković, koja je takođe na listi, a koja je spasila hiljade života, o Lazaru Ristovski ili mnogi sportistima koji su na našoj listi, nego biste da govorite o onome od čega biste vi da pravite kampanju",zapitao je Vučić.

Uskoro posete Monaku i Španiji

Vučić je najavio i da će uskoro posetiti Monako i Španiju.

Na pitanje šta predstoji u njegovoj spoljnopolitičkoj agendi, šta je prvo na redu i sa kakvim planom ide u tu posetu, rekao je da mu je potvrđen za sada put u ove dve zemlje.

"Za nas posle decenija i decenija kada nismo imali nikakve posete na najvišem nivou iz Španije to je od izuzetnog značaja", naglasio je on.

Vučić je kazao i da je poseta Monaku i susret sa izuzetno uglednom ličnošću kakav je princ Albert od Monaka koji ima veliki uticaj, čiji se glas čuje u Evropi i širom sveta, veoma bitna.

"Ne vidim smisao razgovora s onima koji protestuju zbog promocije"

Vučić rekao je danas da su ispred Predsedništva svakog dana protesti i da se uvek trudi da razgovara sa ljudima "čija reč nešto znači", ali da ne vidi smisao u razgovoru sa onima koji protestuju zbog sopstvene promocije i "ni zbog čega drugog".

Vučić je to rekao u Mačvanskom Prnjavoru odgovarajući na pitanje novinara zašto se do sada nije sastao sa aktivistima koji kampuju ispred Predsedništva i da li će razgovarati sa njima.

"Ionako sam pogrešio oko nekih stvari i o tome ću da govorim kada se izbori završe. Gorko se kajem zbog svojih političkih grešaka, ali to je neka druga stvar", rekao je Vučić.

Poručio je da je za njega mnogo važnije da radi za narod u Mačvi, Podrinju i Jadru nego da gradi nečiju političku sujetu ili da ispunjava želje političkim sujetama samoproklomavanih lidera.

"Vidim da im nije dosadno, ima jagnjetine, bureka, svega, lepo im je, a uvek ću poslati čaj i kafu, ako je to potrebno", rekao je Vučić.

(Kraj) mm/

Komentari (0)

Talk of the town