Izbori 2022

DSS: Bićemo opozicija i u Skupštini Srbije i u Beogradu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

13/04/2022

-

16:56

DSS: Bićemo opozicija i u Skupštini Srbije i u Beogradu
DSS: Bićemo opozicija i u Skupštini Srbije i u Beogradu - Copyright Koalicija NADA

veličina teksta

Aa Aa

Predsedništvo Demokratske stranke Srbije (DSS) odlučilo je da ta stranka nastavi sa borbom za svoja politička opredeljenja kao opoziciona stranka u Skupštini Srbije i Skupštini grada Beograda.

"S obzirom na političku situaciju u kojoj se ne vidi dovoljan broj ideološki i programski srodnih stranaka sa kojima bi, u složenim okolnostima, mogla da preuzme odgovornost za vođenje države i grada, doneta je odluka da DSS nastavi sa borbom za svoja politička opredeljenja kao opoziciona stranka u Narodnoj skupštini Republike Srbije i Skupštini grada Beograda, sa punim uverenjem da upravo održani izbori predstavljaju samo jednu etapu ka preuzimanju odgovornosti za vođenje Srbije u budućnosti", kaže se u saopštenju sa juče održane sednice Predsedništva.

Na zatrovanoj i ostrašćenoj političkoj i medijskoj sceni, navodi se u saopštenju, DSS će se voditi načelom da opozicija vlasti ne znači biti opozicija državi i da je u Srbiji potrebno graditi mostove, a ne kopati rovove.

"Bez obzira na ponašanje drugih aktera, delovanje DSS karakterisaće, kao i do sada, državotvornost, ozbiljnost, pristojnost i neodustajna borba za uspostavljanje odgovorne, nacionalno-demokratske politike. Navedena borba će se nastaviti i u sklopu srpske koalicije NADA", navedeno je u saopštenju.

Na sednici je, posle analize izbornih rezultata i političke situacije u zemlji, Predsedništvo DSS konstatovalo da je na proteklim predsedničkim, parlamentarnim i beogradskim izborima postignut ozbiljan rezultat.

Naročito je važan, kako se ističe, rezultat predsedničkog kandidata srpske koalicije NADA, predsednika DSS-a dr Miloša Jovanovića koji je sa bezmalo šest odsto glasova zauzeo treće mesto u trci za predsednika države.

"Ostvareni rezultati i podrška koju su građani pružili, obavezuje DSS i srpsku koaliciju NADA da nastave sa zalaganjem za jasnu nacionalnu i demokratsku politiku i ujedno predstavljaju snažan osnov za njeno dalje jačanje", kaže se u saopštenju.

Najavljeno je da će krajem maja biti održana vanredna izborna skupština Demokratske stranke Srbije, na kojoj će stranka nastaviti sa programskim i kadrovskim jačanjem.

Napominje se da će DSS u julu svečano obeležiti 30 godina od osnivanja, a Predsedništvo je konstatovalo da je tokom tri decenije rada ta stranka ostavila snažan pečat u političkom životu naše zemlje.

"Imala je uspona i padova, dobrih i važnih odluka za Srbiju, bilo je naravno i grešaka tokom svih tih godina, ali nikada nije delovala protiv srpskih nacionalnih interesa. Svesna tog nasleđa, stranka će sa novom energijom otvoriti jedno novo poglavlje svoje istorije gradeći Novi DS S koji će zadržati najbolje tekovine državotvorne politike, a ujedno biti otvorena za nove ljude i ideje", navedeno je u saopštenju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Talk of the town