Politika

Jovanović: Predstojeći izbori su prilika da se politika vrati u politiku

Komentari

Autor: FoNet

17/08/2021

-

13:14

Jovanović: Predstojeći izbori su prilika da se politika vrati u politiku
Miloš Jovanović - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Koalicija Nacionalno demokratska alternativa (NADA), koju čine POKS, DSS i 19 udruženja građana, ocenila je danas da je od sporazuma o nenapadanju unutar opozicije važnije da se stranke udružuju u koalicije i saveze na sledećim izborima isključivo na programskoj osnovi.

Predsednik DSS Miloš Jovanović izjavio je da stranke treba građanima da nude program i rešenja za konkretne probleme, kao i da je prirodno ako se stranke udruže na programskim osnovama da se neće međusobno napadati, ali da će ukazivati u kampanji na programske razlike sa drugima.

"Predstojeći izbori su prilika da se politika vrati u politiku, da razgovaramo o rešenjima o brojnim izazova pred kojima se Srbija nalazi, a ne da se poverenje birača traži u odnosu stranke prema bilo kom pojedincu, bio to predsednik države ili bilo ko drugi", rekao je Jovanović.

Predsednik POKS Žika Gojković istakao je da koalicija NADA u kampanji neće napadati nikoga pojedinačno i lično, vređati i koristiti neprimerene reči, nego će iznositi svoj program i biti vrlo pozitivna.

"U isto vreme naša kampanja će biti vrlo oštra u kritici nekih pojava u našem društvu i afirmaciji promena koje su neophodne da bi imali uređenu državu i da bi građani živeli bolje", rekao je Gojković.

Koalicija NADA navela je da će imati zajedničku izbornu listu za parlamentarne i beogradske izbore i jednog kandidata za predsednika Srbije i pozvala sve stranke, udruženja i grupe građana, sličnih programskih ciljeva da joj se pridruže u zajedničnoj borbu za politiku, program, ideje i vrednosti koje delimo.

Komentari (0)

Srbija